2015. április 10., péntek

Hortobágyi apró pecsenye

Egy Facebookos csoportban találkoztam a recepttel, gyorsan el is mentettem, mert ez az étel igazán a mi ízlésünknek való.
Forrás:Lakatos József



Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka (vagy comb)
15 dkg kolozsvári szalonna (füstölt)
15 dkg kolbász (füstölt)

1 közepes fej vöröshagyma
15 dkg lecsó (házi)
2 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika (őrölt)
1 nagy pohár tejföl 

pár szem savanyú uborka
Elkészítés:

  1. Az apróra vágott szalonnából pörcöt sütünk. Rádobjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk.
  2.  A sertéshúst tokányra metéljük, majd a szalonnás, hagymás zsiradékban a húst fehéredésig pirítjuk.Hozzáadjuk a lecsót. Ízesítjük fokhagymával, megszórjuk őrölt paprikával. Mehet bele a felkarikázott kolbász ha kell sózzuk-borsozzuk ízlés szerint,én még 1-2 kanál sűrített paradicsommal gazdagítom egy pici erőspaprika teszek még hozzá!Kiegészítőnek tájtól függően még néhol szoktak hozzátenni néhány szem csíkokra vágott savanyú uborkát,ez picit savanykássá és pikánsabbá teszi aki így szeretné készíteni!
  3. Többször kevergetve készre pároljuk. Ha szükséges (akár többször is), kevés vizet öntünk rá.A végén egy krémes tejfölös habarással befejezem,ha van benne 1dl tejszin is úgy még bársonyosabb lesz a pecsenye mártása!  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése