Recept innen
Hozzávalók
1 ek olaj
fél kg darált hús (marha vagy birka)
só, bors
2 nagy répa apróra kockázva
1 vöröshagyma
1 csésze borsó
2-3 szál friss kakukkfű
2 ek liszt
1 ek vaj
1 pohár vörösbor
2 ek paradicsompüré
2 ek Worcestershire szósz
3 dl csirkealaplé
burgonyapüré
1 tojás
Elkészítés:
- Elkészítjük a krumplipürét.
- Amíg fő a krumpli, addig az olajon megdinszteljük az apróra vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott hagymát és tovább dinszteljük néhány percig. Rádobjuk a húst, ízesítjük sóval, borssal és a kakukkfűvel és gyakran megkeverve addig sütjük, amíg levet ereszt és visszasül zsírjára. Ekkor hozzáadjuk a vajat és a borsót. Várjunk amíg a vaj elolvad. Rádobjuk a lisztet, jól elkeverjük. Felöntjük a borral és a csirkealaplével, hozzákeverjük a Worcestershire szószt és a paradicsompürét és addig főzzük, amíg a lé besűrűsödik.
- Hőálló tálat kivajazunk, beletesszük az elkészült húst, rásítítjuk a krumplipürét, tetejét megkenjük tojással és előmelegített sütőben 200 fokon kb 10-15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése