2015. február 26., csütörtök

Káposztaágyon sült csirkecomb


Hozzávalók

csirkecomb (fejenként 1)
csirkefűszer

1 kg savanyúkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pici olaj
1-2 teáskanál pirospaprika
2 deci fehérbor
0,5 liter csirkealaplé (kockából is jó)
só, bors, 1 babérlevél
1 csésze rizs

Elkészítés

  1. A combokat megsózzuk és bekenjük a fűszerkeverékkel.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk és pici olajon megdinszteljük. Rádobjuk a pirospaprikát, felöntjük a borral és a csirkealaplével, beletesszük a rizst és az átmosott káposztát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet is. Fedő alatt pároljuk kb 10 percet. Nem kell puhára főzni a rizst.
  3. Hőálló tálba tesszük a rizses káposztát, a tetejére pedig a combokat. Befedjük alufóliával és 180 fokon kb 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát és további kb fél óra alatt pirosra sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése