2013. április 9., kedd

Túróval töltött cékla és gomba

Ismét egy étel, ami az új életmód szellemében született (és aminek eddig -10 kilót köszönhetek). Gyors, egyszerű, egészéges és finom, ennél többet senki nem akarhat.


Hozzávalók

személyenként 2 cékla és 1 nagy fejű gomba (portobello)

a töltelékhez
25 dkg zsírszegény túró
egy fél marék fenyőmag
himalájasó
szárított kapor
3 ek zabkorpa

2 dl zsírszegény tejföl
pici sajt

Elkészítés
  1. A céklákat sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és kiskanállal kivájjuk a belét.
  2. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk és összekeverjük a töltelék hozzávalóit.
  3. A tölteléket a kivájt céklákba illetve a gombafejekbe töltjük, a céklára sajtot, a gombára tejfölt tettem és bedugtam őket a sütőbe egy rövid időre (180 fokon olyan 20 percre kb)
  4. Köretnek zacskóban párolt, bazsalikommal ízesített zöldségeket ettünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése