Tálalhatjuk egy darab pirítóssal előételként, vagy tésztával főételnek. Nálam, mivel sok szájat etetek, ezért ez utóbbiként készült, egy finom póréhagyma-krémleves utánra, makaróni híján pennével, ami természetesen teljes kiőrlésű.
Hozzávalók
a gombócokhoz
50 dkg darált pulykamell
1 csésze zabpehely
1 tojás
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
himalája só
örölt feketebors
szárított petrezselyem, oregánó, bazsalikom, koriander
örölt római kömény
reszelt parmezán
a mártáshoz
1 üveg passata
1,5 dl vörösbor
1/4 teáskanál stevia
himalájasó
vegyes olasz fűszerkeverék
Elkészítés
- A zabpelyhet a hagymákkal robotgépben összeaprítjuk. A húst ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a tojást, a parmezánt és a hagymás zabpehely-pépet, az egészet jól összegyúrjuk. Ha van időnk, akkor 1-1,5 órát a hűtőben pihentessük, de nem létszükséglet. Pici golyókat formálunk belőle és egy evőkanálnyi kókuszzsíron gyorsan minden oldalukat megpirítjuk. Nem kell átsütni, éppen csak egy kérget adni nekik, hogy a gombóc jó szaftos maradjon.
- Ráöntjük a gombócokra a passatát és a vörösbort, ízesítjük és kb 20-25 percet főzzük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése