2013. április 17., szerda

Olasz húsgolyók paradicsommártásban

Egészségesen-ez mostanában a legfőbb jelszó a konyhámban és az életünkben. Ezért természetesen vannak a receptben az eredetihez képest változások, amik azonban az ízén garantáltan nem rontanak.
Tálalhatjuk egy darab pirítóssal előételként, vagy tésztával főételnek. Nálam, mivel sok szájat etetek, ezért ez utóbbiként készült, egy finom póréhagyma-krémleves utánra, makaróni híján pennével, ami természetesen teljes kiőrlésű.

Hozzávalók

a gombócokhoz
50 dkg darált pulykamell
1 csésze zabpehely
1 tojás
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
himalája só
örölt feketebors
szárított petrezselyem, oregánó, bazsalikom, koriander
örölt római kömény
reszelt parmezán

a mártáshoz
1 üveg passata
1,5 dl vörösbor
1/4 teáskanál stevia
himalájasó
vegyes olasz fűszerkeverék

Elkészítés
  1. A zabpelyhet a hagymákkal robotgépben összeaprítjuk. A húst ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a tojást, a parmezánt és a hagymás zabpehely-pépet, az egészet jól összegyúrjuk. Ha van időnk, akkor 1-1,5 órát a hűtőben pihentessük, de nem létszükséglet. Pici golyókat formálunk belőle és egy evőkanálnyi kókuszzsíron gyorsan minden oldalukat megpirítjuk. Nem kell átsütni, éppen csak egy kérget adni nekik, hogy a gombóc jó szaftos maradjon.
  2. Ráöntjük a gombócokra a passatát és a vörösbort, ízesítjük és kb 20-25 percet főzzük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése