2013. március 23., szombat

Csokipuding tej-, tojás-, cukor- és gluténmentesen

Bár szerencsére egyikre sem vagyok allergiás, saját elhatározásból száműztem a többségüket a konyhából (tojást fogyasztunk, de csak módjával), ez a recept tipikus példa arra, hogy egészségesen is lehet nagyon finom desszertet készíteni. Az étkezésünk megreformálására dr Tihanyi László munkássága nyomta rá a leginkább a bélyegét, aki a lúgosító étrendet képviseli. Ez a recept is az ő honlapjáról való, én csak elkészítettem, isteni finom. És még főzni sem kell.


Hozzávalók
3 avokádó
1 csésze kókuszos mazsola
1 teáskanál vanília
fél csésze kókuszreszelék
fél csésze kókusztej
2 ek kakaópor (nem édesített)
1/4 teáskanál stevia

Elkészítés:
  1. A kókuszos mazsolához a mazsolát beáztatjuk egy doboz sűrű kókusztejbe és hűtőben egy napot állni hagyjuk
  2. Turmixba tesszük a hozzávalókat és jó krémes állagúra turmixoljuk.
6 adag lesz belőle (egy csészével az egyik gyerek lenyúlt fotózás előtt)

1 megjegyzés: