2012. április 23., hétfő

Tejberizs

 Nagyon szeretjük a tejberizst, úgy ha jó krémes. Sokáig nem így készítettem, az évek alatt vált ilyenné nálam, ahány ház annyi szokás. Ebből a mennyiségből elég sok lesz, de mi sokan is vagyunk. Az a lényeg, hogy a tej picit több legyen, mint a rizs mennyiségének másfélszerese. én így csinálom:

Hozzávalók

7 csésze tej
4 csésze rizs
cukor izlés szerint
vaníliaaroma (vagy vaníliás cukor)
3 tojás


Elkészítés

  1. A tejet feltesszük melegedni, majd kis idő után hozzáadjuk a rizst és folyamatos kevergetés közben főzzük amíg a rizs megdagad, de még van rajta tej. Ekkor elzárjuk a gázt, ízesítjük a cukorral és a vaníliával.
  2. A tojásokat habverővel elkeverjük, nem kell nagyon felverni, csak annyira, hogy egységes legyen. Merőkanállal teszünk hozzá a rizsen lévő extra tejből, elkeverjük, majd megint adunk hozzá egy merőkanál tejet, ezzel melegítve fel a tojást, így azok nem fognak kicsapódni. A rizshez adjuk őket folyamatos kevergetés közben. Befedjük és hagyjuk állni kb 20 percet, közben néhányszor keverjük át, de mindig fedjük vissza.
  3. Mi csokiszósszal szoktuk enni.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ezzel a csokiszósszal, guszta! Fahéjjal szeretem igazán!

    VálaszTörlés