2011. június 2., csütörtök

Fasírt


Hozzávalók

fél kiló sertés vagy pulyka darált hús
3 szikkadt zsemle
2 tojás
só izlés sszerint
bors
pirosparika
1 nagy gerezd fokhagyma

zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés:
  1. A zsemléket egy tálban vízbe áztatjuk.
  2. A darált húst egy másik tálba tesszük, ráütjük a tojásokat, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ráreszeljük a fokhagymát is. A beáztatott zsemlét kicsavarjuk a víztől és a húshoz tesszük, majd az egészet homogénné gyúrjuk. Pogácsákat formálunk belőle, amiket megforgatunk zsemlemorzsában.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, annyit amiben úszni tudnak a pogácsák és lassú tűzön kisütjük mindkét oldalukat.
  4. Papírra szedjük őket, hogy a felesleges zsírt elszívja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése