2016. augusztus 19., péntek

Tejszínes-sajtos szószban sült csirkecombok

Még anyósomtól tanultam ezt az ételt ezelőtt vagy 15 évvel, csak ő mindig mellből készítette.

Hozzávalók
fejenként 1 csirkecomb
6 dl tejszín
20 dkg sajt

liszt


Elkészítés:
  1. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és megsózzuk őket.
  2. A tejszínt elkeverjük 15 deka reszelt sajttal.
  3. Egy hőálló edény aljára teszünk a sajttal elkevert tejszínből, rátesszük a combokat, aminek a tetejére kenjük a maradék tejszínt. Letakarjuk szorosan alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb 40 percre.
  4. Levesszük az alufóliát, ráreszeljük a maradék sajtot és 220 fokra visszatesszük pár percre (amíg a sajt szép színt kap)
A Facebookon is megtalálsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése