2016. július 16., szombat

Sajtmártogatós

 A moziban szoktak ilyet adni a tortilla-chipshez. De nyugodtan mártogathatjuk nyers, cikkekre szeletelt zöldségekkel is. Ha kihűlt, megkeményedik, de újramelegítve megint folyós lesz.

Hozzávalók
2 tubus natúr krémsajt
20 dkg cheddar
20 dkg Red Leicester sajt (vörös cheddar)
1 ek vaj
1 ek majonéz

szerecsendió
 kb 2-2,5 dl jó sűrű tejszín (double cream)

Elkészítés
  1. A sajtokat reszeljük le.
  2. A vajat olvasszuk fel, nyomjuk bele a tubusos krémsajtot, adjuk hozzá a tejszínt, a majonézt, a reszelt sajtokat, ízesítsük sóval és szerecsendióval. Lassú tűzön melegítsük, amíg minden el nem olvad.
A Facebookon is megtalálsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése