2016. október 10., hétfő

Babos csirkemájpástétom



Hozzávalók
50 dkg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
2 ek kacsazsír
örölt bors
majoranna
1 doboz 400 gos vörösbabkonzerv

1 tk méz

kacsazsír a tetejére

Elkészítés:
  1. Az összevágott hagymát a zsíron megdinszteljük, rádobjuk a nagyobb darabokra szelt májat, ízesítjük borssal és majorannával. Hozzáadjuk a leszűrt babot is. Nagyjából 10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ja a máj már nem vérzik. Nem szabad befedni.
  2. Tűzről levéve megsózzuk, hozzáadjuk a mézet és boxmixerrel pürésítjük. Kisebb tálkákba szedjük, tetejükre annyi kacsazsírt teszünk, hogy légmentesen lezárja. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése