Hozzávalók:
35 dkg kukorica liszt (Angliában ez finomra őrölt dara)
fél liter kefir, vagy joghurt vagy aludt tej
15 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
0,5 dl étolaj
friss szilva vagy sűrű szilvalekvár
őrölt fahéj+kristálycukor
Elkészítése:
- A kukoricalisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját, a kefírt, az olajat és az egészet jól összekeverjük.
- A masszát egy kikent közepes méretű tepsibe öntjük és tetejére tesszük a negyedbe vágott szilvadarabokat ....igazából én én szilváim hatalmasak voltak, így 8ba vágtam őket.(vagy egy kiskanállal a szilvalekvárt).. tetejét megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral. 180 fokon 20-25 percig aranysárgára sütjük.
Köszönöm ezt az "ízes" összefoglalót. Csatlakoztam is a fan klubhoz.:)
VálaszTörlés