2016. augusztus 16., kedd

Szilvalikőr

Szintén egy vendég-recept, szintén az anyukám, Borbély Zsuzsanna küldte a VKF! 80. fordulójára. (mikor kiírtam a játékot, nem gondoltam, hogy komolyan lesz iható szilva a beérkezett receptek között)

Hozzávalók
15 szem szilva magozva
fél liter házi szilvapálinka
3 rúd fahéj
1 rúd vanília
fél kg cukor
4 dl víz


Elkészítés:
  1. A szilvát dunsztos üvegbe rakjuk és felöntjük a pálinkával, beletesszük a fahéjat és a felvágott vaníliát és jó szorosan lezárjuk. 10 napig hagyjuk állni, minden nap megrázogatjuk.
  2. A cukrot megkaramellizáljuk, felöntjük a vízzel, addig melegítjük, amíg a karamell elolvad a vízben, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a pálinkához öntjük. További egy hétig érleljük lezárt üvegben
  3. Leszűrjük és jól záródó üvegben, jól behűtve tároljuk.
A Facebookon is megtalálsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése