Ha nem cukorral készítjük, hanem steviával, akkor egy eszméletlenül egészséges alternatívát kapunk mondjuk pattogatott kukorica helyett.
Hozzávalók
fél kiló csicseriborsó (vagy 1 doboz konzerv csicseriborsó)
olivaolaj
fahéj
kristálycukor
Elkészítés:
- Ha szárított csicseriborsónk van, akkor egy éjszakára beáztatjuk, majd enyhén sós vízben kb fél óra alatt megfőzzük. Leszűrjük. Ha konzerv, akkor csak leszűrjük és alaposan leöblítjük.
- Szilikon sütőlappal kibélelt tepsibe tesszük (ne fedjék egymást) és 180 fokos sütőbe tesszük 15 percre.
- Közben az olajat elkeverjük a fahéjjal és a cukorral. Konzerv esetén 2 ek olaj 1 ek fahéj 2 ek cukor, ha mi főztük a borsót, akkor értelemszerűen változtatni kell ezt a mennyiséget úgy, hogy minden borsószemre jusson belőle.
- 15 perc után kivesszük a sütőből, egy tálban alaposan összekeverjük a cukros-fahéjas olajjal, visszatesszük a tepsibe és újabb 15-20 percre sütőbe toljuk. Ha letelt az idő, résnyire kinyitjuk a sütőajtót és így hagyjuk hűlni egy órát. Én néha azért megkevertem, hogy a szemek ne ragadjanak össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése