2015. március 1., vasárnap

Gombás rizskoszorú paradicsommal

16/17es kártya

A pácolt oldalashoz ettük köretként.

Előkészítés: 40 perc
Főzés:20 perc
Párolás: közepes hőfokon
Pirítás: alacsony hőfokon

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig
Közepesen költséges, közepesen bonyolult elkészíteni.
Egy adag 534 kcal-t tartalmaz.


Hozzávalók

25g szárított vargánya
1 vöröshagyma
90g vaj
250g nagy szemű rizs
25 dkg csiperke
2 ek fehérbor
só és bors
1,5 kg húsos paradicsom
1 gerezd fokhagyma
4 ek ketchup

Elkészítés:
  1. A szárított gombát 0,5 dl langyos vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát kockákra vágjuk és vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst is és tovább pároljuk. Hozzáadjuk a beáztatott gombát a vízzel együtt. Felöntjük kb 1,5 csésze vízzel, hozzáadjuk a fehérbort is és fedő alatt készre főzzük.
  3. A csiperkét megtisztítjuk és negyedekre vágva 2 ek vajon megpirítjuk. sóval, borssal ízesítjük és a rizshez keverjük.
  4. A paradicsomokat felforrázzuk, lehúzzuk a héját, negyedekbe vágjuk. 50 g vajat megolvasztunk, beletörjük a fokhagymát, hozzáadjuk a ketchup-ot, 4 ek vizet és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és az egészet összeforraljuk.
Tipp: paradicsom helyett használhatunk zsenge borsót is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése