2015. március 7., szombat

Borsófőzelék

Ez az étel a lányom kedvence, szerintem minden másnap meg tudná enni. Nagyon-nagyon egyszerű elkészíteni......erre az ételre aztán tényleg igaz, hogy ahány ház annyi szokás, legalább ezerféleképpen főzhető. Én már csak ilyen egyszerűen szoktam.

Feltétnek ehetünk mellé pörkölt maradékot (mint mi ma), fasírtot, sült vagy főtt húst, virslit, tojást, de akár magában is nagyon finom.


Hozzávalók

1 kg borsó (nálunk mindig mirelit)
víz

pici olaj
kb 3 ek liszt
1-1,5 tk pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
2dl tejföl

Elkészítés:
  1. A borsót feltesszük főni annyi sós vízben, ami pont ellepi. Fedő alatt főzzük kb 15-20 percet (a borsó hamar megfő)
  2. Az olajból, a reszelt fokhagymából 2 ek liszttel rántást készítünk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a borsóhoz öntjük folyamatos keverés mellett.
  3. A tejfölt a maradék 1 kanál liszttel csomómentesre keverjük, apró adagokat kivéve a főzelékből felmelegítjük, majd amikor már kellően folyós ezt is hozzákeverjük. Újraforraljuk, még kb 5 perc és kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése