Én most sütésálló lekvárt használtam, mert csücsült egy doboz felbontva a hűtőben, de bármilyen lekvárral készíthető, bár minél keményebb, annál kisebb az esélye, hogy kifolyik.
Hozzávalók( kb 40 darabhoz)
1,2 kg főtt, áttört krumpli
60 dkg liszt
2 tojás
egy csipet só
10 deka cukor
lekvár
zsemlemorzsa
pici olaj
Elkészítés:
- A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A zsemlemorzsát egy nagyon-nagyon pici olajon folyamatosan kevergetve egy serpenyőben megpirítjuk.
- A kihűlt krumplihoz adjuk a többi hozzávalót és egységes masszát gyúrunk belőle (ha maradna benne nagyobb krumplidarab, azt vegyük ki)
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél centi vastagra, nagyobb kör alakokat szaggatunk belőle. Minden körközepére teszünk egy kis lekvárt (ne menjen a széléhez), a kör szélét körben megkenjük egy pici vízzel, majd félbehajtjuk és a széleket jól összenyomkodjuk. Mindkét oldalát lisztbe forgatjuk és forrásban lévő vízben kifőzzük. Akkor jó, amikor feljön a víz tetejére. Beleforgatjuk őket a zsemlemorzsába és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése