2015. február 24., kedd

Bakonyi húsgombóc

Ha bakonyi, akkor gomba......ezúttal gombócokkal.

Hozzávalók

A golyókhoz
fél kiló darált hús
4 ek zsemlemorzsa
só, bors
petrezselyemzöld

A szószhoz
30 dkg gomba
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál paprika
kb 1,5-2 dl víz
2 dl tejföl
1 ek liszt

Elkészítés
  1. A gombóchoz valókat összegyúrjuk és pici gombócokat formázunk belőle. Nagyon kicsi olajon egy serpenyőben folyamatosan kevergetve őket minden oldalukat fehéredésig sütjük. Nem kell átsütni, csak éppen egy vékony kérget adni nekik. Kiszedjük a serpenyőből.
  2. Azt összevágott hagymákat az olajra dobjuk, ami a serpenyőben visszamaradt, megdinszteljük. 3-4 perc múlva rátesszük a pirospaprikát, felöntjük vízzel, beletesszük a felszeletelt gombákat, megsózzuk, borsozzuk, visszatesszük hozzá a gombócokat és befedve kb 20-25 percig főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a szószt.
  3. Párolt rizzsel, esetleg nokedlivel, tésztával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése