2013. március 27., szerda

Málnás zabkása

Kicsit bajban vagyok ezzel a recepttel, mert képzavar alakult ki nálam. Mivel Angliában élek, így kétféle zabpelyhet ismerek, azt ami tényleg pehely (oatflakes) és amit otthon annak ismernek (itt meg porridge oat-nak). Azóta az is kiderült, hogy az oatflakes dolgot otthon nem is lehet kapni, pedig attól lesz igazán jó krémes ez a reggeli, nem lesz annyi leve, hanem megáll benne a kanál.....én így szeretem. Viszont készült már nélküle is, úgy hígabb, de teljesen jó, az ízén nem változtat.

Készíthetjük más gyümölccsel is, pl reszelt almával és fahéjjal ízesítve. (de nálunk a málna az abszolút befutó, ami nem mellékesen a fogyásban is sokat segít, ugyanis a megemésztése több energiát igényel a szervezettől, mint amennyit a gyümölcs valójában szolgáltat)

Hozzávalók

zabpehely (nálam porridge oat és oatflakes fele-fele arányban)
kókusztej (kicsit több, mint amennyi ellepi a zabpelyhet)
fagyasztott málna
1/4 teáskanál stevia

Elkészítés:
  1. A zabpelyhet a kókusztejben a steviával kb 5-8 perc alatt megfőzzük (kevergetve).
  2. Ha megfőtt hozzáadjuk a fagyasztott málnát, hagyjuk kicsit kiolvadni a meleg tejben, majd melegítsük újra, mert elhűti.

1 megjegyzés:

  1. Nahát, ezt nem is tudtam a málnáról! Az ananász és a zeller is ilyen (mármint, hogy több energia megemészteni, mint amennyit tartalmaz)!

    VálaszTörlés