2012. május 5., szombat

Rakott karfiol spárgával

Ez az étel tipikusan úgy született, amit a férjem annyira nem szeret. Nem a hozzávalók miatt, hanem az elkészítés módját nem komálja. Hagyományos rakott karfiolnak indult, aztán kiderült, hogy nem lesz elég a karfiol hozzá, így gyorsan keresnem kellett valamit a hűtőben helyette. Mivel volt itthon spárga, így ez került rá, a felső réteg karfiol helyett.

Hozzávalók

1 Nagy fej karfiol
2 bögre rizs
3 pohár víz
pici olaj
50 dkg darált hús
só, bors
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
18 spárga
bacon
4 dl tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:
  1. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
  2. A rizst pici olajon folyamatos kevergetés közben pár percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A darált húst kis olajon a kétféle hagymával , a sóval és a borssal kb 15-20 perc alatt megsütjük. Amikor kész, rádobjuk a pirospaprikát (ezzel már nem szoktam együtt sütni, mert a paprika gyorsan megég és keserű lesz.)
  4. Egy tepsit kivajazunk, az aljára elosztjuk a karfiolt (én a megfőtt rózsákat apró darabokra szoktam vágni, így könnyebb eloszlatni is, meg megenni is), egyenletesen elterítjük rajta a rizst, azon a darált húst. A spárgákat 3asával betekerjük baconbe és a hús tetejére tesszük. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajttal és kitöltjük vele a spárgák közeit.
  5. Előmelegített sütőben kb 15-20 percet sütjük. Nem kell sokáig, hisz a spárga kivételével minden főtt, a spárgának meg nem kell sok idő, éppen annyi, amíg a teteje szép piros lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése