2012. május 22., kedd

Langalló

Mivel itt vannak nálunk anyukámék, így a héten sok olyan étel készül a konyhámban, amit anno a mama készített. Az egyik ilyen a langalló is. Ez is olyan, amit az ország különböző pontjain különböző néven ismernek, de az elnevezést egy és ugyanazt takarja. Langalló, kenyérlángos, töki pompos.......a magyar pizza. Kell hozzá egy darab kenyértészta, kis tejföl és feltétnek valami, ami éppen otthon van. Nekem most épp kolbász, de szalonnával is nagyon finom, laktató étel.

Hozzávalók

50 dkg liszt
1 szárított élesztő (vagy 2,5 dkg friss)
1 közepes krumpli
2 tk só
1 tk cukor
2 dl víz
1 dl tejföl vagy 3 ek olaj

Feltét

3 dl tejföl
1 gerezd foghagyma
1 lila hagyma
kolbász/húsos szalonna
sajt

Elkészítés:

  1. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük. Leszűrjük, összetörjük, mint a krumplipürét és hagyjuk kihűlni. A főzővize nyugodtan használható a tésztába később. (én maradék krumplipürét használtam ezúttal)
  2. A tésztához a hozzávalókat jól megdagasztjuk és meleg helyen kb 45 percet kelesztjük.
  3. Tepsi méretűre nyújtjuk és zsírozott tepsibe tesszük.
  4. Tetejét megkenjük a reszelt foghagymával elkevert tejföllel, megszórjuk a kockára vágott lila hagymával és kolbásszal/szalonnával, tetejére pedig reszelt sajtot teszünk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb fél óra alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése