2012. április 26., csütörtök

Gyros pitában


Sajnos még nem jártam Görögországban, így nem volt lehetőségem sem megkóstolni az igazi gyrost, sokakhoz hasonlóan csak a magyarországi változatot ismerem, de azt mindig is szerettem. Azt azonban tudom róla, hogy a csípős változat török és nem görög, illetve hogy az árusok sok mindent tesznek bele, ami az eredetiben nincs (pl káposztát) Itt Angliában többnyire csak kebabot lehet kapni, mi viszont gyrost kívántunk, így ma ez készült. Hogy ilyen-e az igazi? Nem tudom, nem hiszem, saját hazájában biztosan finomabb, mint minden, de nekünk azért nagyon ízlik így is.

A pita is itthon sült, természetesen Limara receptje alapján.

Végigböngésztem a neten sok-sok receptet, mindenki kicsit máshogy készíti, álljon most itt az enyém.

Hozzávalók

8 pita kenyér
tzatziki

60 dkg sertéscomb
2 ek gyros fűszer
kb 1 dl olivaolaj

2 paradicsom
1 kígyóuborka
1 vöröshagyma
bors

Elkészítés
  1. A fűszerkeveréket elkeverjük az olivaolajjal. A húst vékony csíkokra vágjuk és a fűszeres olajba forgatjuk, néhány órán át hűtőben pácoljuk. Serpenyőben kb 25 perc alatt megsütjük.
  2. A zöldségeket kisebb kockákra vágjuk, összekeverjük, megszórjuk pici borssal.
  3. Egy pitakenyér végét levágjuk, teszünk az aljára egy kanál tzatzikit, rá a húsból és a zöldségekből, majd a tetejére is teszünk szószt, azon nyomban fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése