2011. május 31., kedd

Tepsis krumpli-serpenyőben

Na, akkor most megkísérlem feltenni azokat az ételeket, amiknek a képei nem vesztek el a múltkor.........

A tepsis krumplit mindenki ismeri és készíti valahogy. Én nem tepsiben szoktam sütni, hanem serpenyőben fedő alatt és főleg olyankor készítem, amikor van még valami maradék a hűtőben, de nem lenne elég mindannyiunknak.


Hozzávalók
Fejenként 2 szem krumpli
1 kis fej vöröshagyma
pici olaj
só. bors
húsos szalonna
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés
  1. A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát kicsire aprítjuk
  2. Kis olajon megdínszteljük a hagymát és a kockára vágott szalonnát, rádobjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát, összekeverjük, befedjük és puhára pároljuk. Gyorsan készen van. Keverjük meg közben néhányszor
  3. Természetesen tepsiben is készíthetjük, akkor a krumpli nem túl vékony karikákra vágjuk, a hagymát is, egyszerre tegyünk mindent a tepsibe,kezünkkel forgassuk át, hogy mindenhol érje a fűszer, fedjük be alufóliával, pároljuk alatta, amíg a krumpli puha lesz, majd vegyük le az alufóliát és magas hőmérsékleten pirítsuk meg. Használhatunk bacont is szalonnaként, ha tepsiben készítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése