2011. május 31., kedd

Franciasaláta



népszerű köret, elkészíteni is egyszerű, mi kell még?

Hozzáavalók

1 kg fagyasztott franciasaláta alapzöldség (borsó, répa, kukorica, zöldbab)
4 dl tejföl
2 alma
4-5 savanyú uborka
2 ek majonéz
1 ek mustár
1 teáskanál citromlé
csipet só
bors izlés szerint
1 teáskanál porcukor

Elkészítés:
  1. A zöldséget fagyosan feltesszük sós vízben főni. Ne főzzük szét a zöldségeket! Ha megfőtt, leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A majonézt a mustárral, sóval, porcukorral, borssal és a citromlével elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is és az egészet homogénné keverjük.
  3. Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, beletesszük a tejfölbe.
  4. Az uborkát először hosszában félbe vágjuk, majd feldaraboljuk félkör alakúra. Ezt is a tejfölbe tesszük. Végül hozzáadjuk a kihűlt zöldséget is és az egészet jó alaposan elkeverjük.
  5. Lefedjük folpack-kal és néhány órára a hűtőbe tesszük tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése